Introducing Drupal!

Hoe onze websites worden gecrëerd.

Drupal wanted!

CMS staat voor ‘contentmanagementsysteem’. Simpel gezegd is het software waarmee documenten en gegevens zonder al te veel technische voorkennis op een website geplaatst kunnen worden. Een van die systemen is Drupal. Wij zetten de grootste voordelen van drupal websites voor u op een rij.


Drupal biedt enorme mogelijkheden op het gebied van webdesign. De krachtige engine zorgt ervoor dat content en design volledig los van elkaar komen te staan. Drupal biedt zelf verschillende ‘themes’ aan, die u eenvoudig en eindeloos kunt aanpassen. Lay-out, design en HTML kunnen volledig naar wens ingericht worden. Daardoor heeft de designer uiteindelijk maar twee beperkingen: de mogelijkheden van hedendaagse browsers en de grenzen van zijn verbeelding.


In tegenstelling tot Wordpress of Joomla richt Drupal zich ook niet op één bepaald soort websites. Drupal wordt gebruikt voor portaalsites en interactieve websites, maar ook voor blogs, e-commerce websites, interne communicatiesites en fora. Door de modulaire opbouw van Drupal hebben ook webontwikkelaars namelijk veel bewegingsvrijheid.

Sinds 2001 is Drupal opensourcesoftware. Dit betekent dat de broncode vrijgegeven is. Gebruikers krijgen zo de kans om de software te bestuderen en voortdurend te verbeteren. Drupal wordt ondersteund door een grote en actieve community die non-stop nieuwe toepassingen creëert of bestaande toepassingen beter maakt.


Momenteel bestaan er duizenden modules en API’s die een bepaalde functionaliteit mogelijk maken. Door deze modulaire opbouw kunnen webontwikkelaars snel en efficiënt te werk gaan. Ze moeten immers niet elke keer from scratch beginnen en kunnen terugvallen op steeds groeiende verzameling documentatie.

Een drupal website is gemakkelijk te beheren. Dankzij de handige gebruikersinterface kan met weinig moeite veel bereikt worden. Aanpassingen aanbrengen aan uw website is mogelijk van op eender welke locatie en in eender welke browser. Drupal maakt het ook mogelijk om meerdere gebruikersgroepen met verschillende permissions aan te maken. Zo kunnen alle medewerkers van uw organisatie probleemloos bijdragen aan de website.

Drupal is niet aan zijn proefstuk toe. Het systeem is al aan de zevende release toe en wordt er enkel beter op. Drupal websites reageren snel en kunnen veel verkeer aan. Dankzij optimalisatie van JavaScript, CSS en ingebouwde caching is Drupal erg schaalbaar. Uw website blijft dus optimaal functioneren, of die nu uit 5 of 500 pagina’s bestaat.

Drupal websites zien er goed uit en zijn handig in gebruik. Maar dat is niet alles. Drupal is namelijk ook erg SEO-vriendelijk. Het systeem is opgebouwd uit gestroomlijnde code en gebruikt URL-rewriting, zodat de belangrijkste trefwoorden van een webpagina ook in de URL voorkomen. HTML en CSS kunnen ook naar hartenlust aangepast worden, waardoor u alle vrijheid krijgt om titels, descriptions en andere meta data in te vullen.De voordelen van Drupal zijn duidelijk. Ook de websites die al draaien op Drupal spreken voor zich. Het Witte Huis, Amnesty International, AOL, NASA en Yahoo Research zijn slecht enkele indrukwekkende referenties.